tibew2 taw rasew nak makan kek batik...
yummyyyy...
macam mengandung jew.. hehehehe.. xdew lar.. mengarut...
dgn rsew rajin nye.. aku tulis resepi buat
buat k0rang... spesi0l.. hahaha
ini dyer..
Bahan-bahan ( Saiz sederhana )
- 1 buku Buttercup
- 1 tin susu pekat, (kecil)
- 1 keping coklat masakan
- 1 sudu teh esen vanilla
- 5 biji telur (saiz sederhana)
- 1 paket biskut Marrie (plain)
Cara-cara
- Potong kecil2 coklat atau parut dan cairkan secara double bioler.
- Satukan buttercup dan telur. Pukul hingga sebati. Masukkan coklat yang telah dicairkan dan susu pekat. Kacau atas api yang sederhana sehingga bergentel / pekat.
- Setelah adunan pekat, tutup api. patah-patahkan biskut terlebih dahulu dan masukkan ke dalam adunan tadi.
- Tuang adunan ke dalam loyang. Kemudian tekan adunan sehingga mampat. Biar tebal, kek akan nampak cantik bila dipotong.
- Biarkan sejuk / masukkan dalam peti sejuk baru potong. Selamat mencuba...
best giler....- Potong kecil2 coklat atau parut dan cairkan secara double bioler.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan