✿ Pilih Doodle Yang Anda Mahu ✿

Selasa, 28 Februari 2012

Kalau lah Doremon tu Wujud

PERHATIAN!! 
entry ni panjang. jadi sila Klik sini

Kalau la doremon tu wujud, 1st thing, aku nk die tolong siapkan homework aku. Segala keje-keje mathematic ke, english ke, sumer aku nk die buatkan. Keje aku just balas comment orang kat fecbuk je.


Tapi, kalau la doremon ni wujud, aku taknak la die ada banyak2. Kalau boleh,biar sekor je! Biar dalam dunia ni, aku sorang je yg ada. Baru boleh nganjing kat memember. Kalau ada banyak2, nanti orang da tak heran kalau jalan-jalan je jumpa doremon. Tak best! 


Kalau ada doremon, boleh mintak pinjam die punya 'take-copter!'. Tak payah susah2 nak jalan kaki. Leceh. Terbang je, cepat smpai. Takde la awek aku membebel lagi. Mana tak nya, janji datang pukul 12, jalan jam punya pasal, pkul 2 baru sampai. 



Kalau aku ada roomate seorang seekor doremon, boley pinjam 'pintu suka hati' dia ! 

Takde la susah-susah nak chat guna 'ym' lagi. Kadang2 tu, gara-gara internet kat malaysia yg laju macam siput khinzir, aku jadi sampai bergadoh ngan awek aku. Bayangkan la, mesej yg aku taip susah payah, setengah jam pastu baru dapat kat dia. Hangin la aku. 



Tapi kan...kalau satu hari tu die mrajuk taknak bagi pinjam barang2 ajaib dia. Ha,cam ne? 

Ala,pujuk ar baik2 kan? Hehe. Kalau tak berjaya gak, susah-susah sangat, upah je dorayaki. 



Doremon ni bukan macam awek manusia, merajok nak lama2. Bagi je kuih dorayaki, satgi meleleh ar air liuq dia! hehe.

Kalau la ada Doremon, time-time exam je, aku nak pinjam die punya 'pensel ajaib'. 


Masa kecik-kecik dulu, dalam cerita doremon kat tv tu, konon-konon pensil ni boley jawab sumer soalan exam dgn cemerlangnya tak kire apa subjek pon. Sejak tu lagi aku da pasang nawaitu jahat da. Memang kalau ada Doremon, sah-sah aku nk tibai pensil ni kat poket die. 


Kalau ada Doremon, boleh aku suruh die kuar kan 'lampu picit ajaib' (betul ke nama dia? lupa da.). Lampu picit tu boleh bagi ang jadi besar or kecik ikut suka ati ang. 



Kalau la ada lampu ni, 1st skali aku nk try kat kucing aku dulu. Hakhak! Suluh die biar dia jadi besar rimau! boleh aku naik atas blakang die. 

Pastu kan, kalau ada doremon, aku nak suruh die kuar kan 'kain halimunan'. Ha, ni yg paling best! Aku pakai je kain ni, secara otomatik, orang da x nmpak aku. Boley la aku gi umah lisa surihani, skodeng die mandi.


Eh, tak boleh2! Dosa2. Tuhan marah. Nanti masuk api nurraka. lisa dah nikah.
tak ado dah ngintai2 nye..

Kalau ada Doremon, ada 'laci ajaib'! Konon-konon laci ni boleh bawak kite tengok masa depan. Waa! boley la aku tengok lagi doploh tahun aku keje apa, kawen ngan sapa sumer2. Gile best! 



Jom try skit.

"wahai laci ajaib, bawak aku ke hari rabu ni! Go go! "

Taraa!


Wah! Dengan sekelip mata je aku da smpai ke Stdium! MALAYSIA menang blasah Philippines 2-0 besok! yezza!
29th February 2012 | Philippines vs Malaysia | Friendly Match

"wahai laci ajaib, bawak aku ke tahun hadapan! Go-go!"


Tingg!



....

Eh,tak nak la ada Doremon. Tak best.

Credit to: Zack Jepon 



TehaaNFM review blog saya!

*cantik header 

aku nak di review blog sebab blog aku ni baru lagi. ramai yang tak tahu aku ni wujud
aku wujud wei. WUJUD.!! teng0k tanda seru dua biji tu bermakna aku serius ni #tak serius

siapa nak di review jugak boleh Klik Ni 

Kelebihannya adalah? :
Tehaa akan buat review satu blog, satu post.
Masuk dalam bloglist selama 3 BULAN! [bulan 3 hingga bulan 5]

Kelebihan blog aku:
 ada sedia kan background cantik untuk blogger. tak caye? tengok kat sidebar 
 ada sediakan header yang tak berapa cun. tengok kat sidebar jugak
 entry semasa. ada jugak yang menarik. tengok kat OLD STORY
 tak serabut kepala otak korang yang cerdik tu nak tengok lebih-lebih lagi yang suka warna pink
 lagi banyak kelebihan bila BLOG aku yang di review.. tak gitu CIK TEHAA

#CIK TEHAA orang selangor rupanya
orang selangor cantik-cantik

Tag: Shima


Isnin, 27 Februari 2012

Lawak Bodoh:Pemuda dan Mat Salleh


Pemuda ; ( inilah peluangku untuk menguji kehebatanku berbahasa inggeris ) katanya dalam hati.

Mat salleh ; Oh, I'm sorry

Pemuda ; It's ok, never min. Thank you.

Mat salleh ; Thank you too.

Pemuda ; ( hmm..lepas two, mesti three ) thank you three.

Mat salleh ; ( hairan ) what for?

Pemuda ; ( four..four hmm five ) thank you five.

Mat salleh ; Are you sick?

Pemuda ; ( alamak, lepas sick.. seven pas aku tak tau dah.. mesti mau cabut ) Sambil mengambil barangnya... pemuda itu pun berteriak dari jauh .. Thank you seveeen! bye-bye .

Mat salleh ; ( bingung+bangang )

Ahad, 26 Februari 2012

Header Percuma 'forever young+hantu'

Today is? sunday teacher!!
ayat sekolah rendah dulu. ke korang cikgu tanya mende lain?
kecik-kecik dulu kerje sambung ayat je.
dah besar nak buat header kat korang semua
mase kecik-kecik dulu berangan nak basikal yang paling mahal antara kawan2
tapi budak sekarang nak yang lagi canggih.. Tengok Niii

.........................................................

iklan bersama kitket

tajuk kat atas hantu bukan main. tapi sebenar nya burung hantu
klik pada gambar untuk imej yang sebenar
bila dah klik jadi besar lar ye.
ada request warna lain? boleh. komen kat bawah.






Sabtu, 25 Februari 2012

Review Alas Bedak Mustika Ratu

Minggu lepas sy mula nak try beli alas bedak mustika ratu ni
best pakai. kulit nampak smooth je. 
murah dan berbaloi
Siapa kata barang murah tak boleh jadikan muka kita cantik?

nak tengok hasil?

(siapa percaya bangang)


Alas bedak mustika ratu
Rm6.00

botol kecik je. bagi muka yang berjerawat dan berminyak pakai yang num 1 
kalau yang kulit kering num 2. kalau tak silap lar

Kegunaan Alas bedak membantu menyamarkan noda hitam/lubang dan kesan jerawat agar riasan pada permukaan kulit wajah lebih rata dan bertahan lama. 
Cara guna, Sapukan secara merata pada wajah sebelum penggunaan Bedak . 
sy malu nak letak gambar hasil nya. sy bukan retiss
Marshanda tu memang cantik kan.
 Andriani Marshanda dikenal sebagai "Caca" atau "Chacha"
macam Lisa Surihani. dua-dua dah nikah dah.



Khamis, 23 Februari 2012

Senarai Blogger Follower Terbanyak

Ini senarai blogger yang mendapat follower yang paling
ramai diantara beriban blogger kat
malaysia ni. kalau ada yang sy tak tersenarai tu komen ye.
sy ada sesuatu yang penting ingin di kongsikan pada semua blogger lihat sini.
penting bagi blogger














cikepal06.blogspot.com









Santai Ben Ashaari