✿ Pilih Doodle Yang Anda Mahu ✿

Sabtu, 31 Disember 2011

Cara menggunakan Says.my

Klik sini dulu
pastu
Pergi ke site ni KLIK SINI

STEP1:


STEP2:


STEP3:


STEP4:
isi semua yg perlu tu.. Akan keluar lepas klik PREFERENCES


STEP5
klik SOCIAL RECOMMENDATION untuk lihat iklan


STEP6:
CP tu mate ganjaran.. putri pun tak taw ape.. Klik iklan yg ade RM jew..


STEP 7:
Nak ambik url dan jugak p0st kat fb atau twitt atau bl0g


STEP TERAKHIR:
Siap!! 
Selamat mencuba..
Lepas ni kalau nak masuk balik just sign in.. dan ulang step n0.5 untuk
lihat iklan yg k0rang perlu siarkan.. 
Kalau jadi Macam ni dah betul lar tu






Says.my boleh buat duit (lebih untung dari churp-churp)

Putri baru perasan yg SAYS.MY ni lebih bagus dari churp-churp..
Putri bawu j0in semalam.. Dah dapat RM3.00.. Nak teng0k?? KLIK NI
0k lar tu kan.. kalau sebulan?? tak ke banyak tu.. Churp-churp sy tak berjalan pun.. cube teng0k churp2 sy ni.. tak meningkat
Aktif churp-churp dah 2bulan..
ini perbezaan churp-churp dengan SAYS.MY


VS


Perbezaan 1:

Says.my: Ada limit untuk setiap campaign sharer. Biasanya RM10 seorang ade jugak RM20.
Churp-churp: Tiada limit untuk individu. Boleh kumpul klik sebanyak mungkin.


Perbezaan 2:

Says.my: Upadate jumlah klik yang telah kita kumpul sekurang2nya sejam sekali.
Churp-churp: Tak tentu bila dia update. Sabor je la. kadang2 dalam sehari tak ade langsung..


Perbezaan 3:

Says.my: Bank in terus dalam akaun. 2 minggu proses cash out selesai.
Churp-churp: Wang terkumpul dihantar secara pos dalam bentuk cek. Ambil masa hanpir 2 bulan untuk proses cash out selesai sepenuhnya.

Perbezaan 4:

Says.my:Iklan habis lambat.. Iklan belum habis lagi dah beri kite hasil..
Churp-churp:Iklan tak menentu habis bile.. Habis iklan baru boleh dapat hasil.. Kalau tak dapat terus pun kite tak tahu..

Walaupun churp-churp tiada limit untuk setiap individu. Tapi, berdasarkan pemerhatian putri. Susah untuk dapatkan jumlah klik churp-churp.

Mungkin sebab orang yang klik link campaign kita tu perlu pastikan iklan tu kena habis load betul-betul dulu, baru klik dikira. kalau klik tapi iklan dah habis membazir je.. tak dapat hasil.. Berbeza dengan Says, jumlah klik lebih mudah masuk.

So, secara pandangan peribadi. Says.my lebih best untuk jana duit sampingan berbanding Churp-churp. Bagi sesiapa yang belum register Says, sila tekan SINI

Pendaftaran adalah PERCUMA..!!

Sangat mudah. Hanya log in dengan akaun facebook. Dan proses register pun selesai. Pastu boleh la start jadi campaign sharer dan kumpul pasif income. Ade yg sampai RM200 seminggu je..

Tak tahu nak daftar macam mane?? nak guna pulak macam mane?? KLIK SINI

Ular sawa besar belit kanak-kanak



SYDNEY – Seorang kanak-kanak lelaki di Australia dimasukkan ke hospital selepas dia dipatuk sebanyak empat kali dan dibelit sehingga paras dada oleh seekor ular sawa besar, kelmarin.
klik sini untuk lihat ular sawa yg lebih besar

Sewaktu kejadian, kanak-kanak berumur dua tahun itu sedang bermain di laman belakang rumahnya di utara Australia sebelum ular itu mematuk kaki mangsa dan membelit badannya, menurut ibu kepada kanak-kanak itu.Gambar kanak-kanak itu di belit DISINI

Ibunya yang mendengar jeritan budak lelaki itu berjaya menyelamatkan anaknya dengan bantuan jiran. Ular itu disahkan tidak berbisa dan kanak-kanak tersebut dibenarkan pulang selepas ditahan di hospital selama 24 jam.

Jumaat, 30 Disember 2011

Keindahan Matematik


Keindahan matematik(sy bngga jd student math)♥♥♥

1 x 8 + 1 = 9
12 x 8 + 2 = 98
123 x 8 + 3 = 987
1234 x 8 + 4 = 9876
12345 x 8 + 5 = 98765
123456 x 8 + 6 = 987654
1234567 x 8 + 7 = 9876543
12345678 x 8 + 8 = 98765432
123456789 x 8 + 9 = 987654321

1 x 9 + 2 = 11
12 x 9 + 3 = 111
123 x 9 + 4 = 1111
1234 x 9 + 5 = 11111
12345 x 9 + 6 = 111111
123456 x 9 + 7 = 1111111
1234567 x 9 + 8 = 11111111
12345678 x 9 + 9 = 111111111
123456789 x 9 +10= 1111111111

9 x 9 + 7 = 88
98 x 9 + 6 = 888
987 x 9 + 5 = 8888
9876 x 9 + 4 = 88888
98765 x 9 + 3 = 888888
987654 x 9 + 2 = 8888888
9876543 x 9 + 1 = 88888888
98765432 x 9 + 0 = 888888888

Hebatkan?

Dan cuba lihat simetri ini:

1 x 1 = 1
11 x 11 = 121
111 x 111 = 12321
1111 x 1111 = 1234321
11111 x 11111 = 123454321
111111 x 111111 = 12345654321
1111111 x 1111111 = 1234567654321
11111111 x 11111111 = 123456787654321
111111111 x 111111111 = 12345678987654321

Sekarang tengok ini

101% dari sudut pandangan matematik :
Apakah ia sama dengan 100%?
Adakah ia bermaksud LEBIH dari 100%?
Kita selalu mendengar orang berkata dia beri lebih dari 100%?
Kita selalu dalam situasi di mana seseorang mahukan kita BERIKAN SEPENUHNYA 100%
Bagaimana nak MENCAPAI 101%?
Apakah nilai 100% dalam hidup?
Mungkin sedikit formula matematik di bawah boleh membantu mendapatkan jawapannya.

Jika:
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Digambarkan sebagai:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

KERJA KERAS

11 + 5 + 18 + 10 + 1 + 11 + 5 + 18 + 19 + 1= 99%

H-A-R-D-W-O-R- K

8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%

Knowledge

11 +14 +15 +23 + 12 5 +4 +7 + 5 = 96%

SIKAP

19 + 9 + 11 + 1 + 16 + 4 + 9 + 18 + 9= 96%

Dalam Bahasa Inggeris;

A-T-T-I-T-U-D-E

1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%

Sikap diri atau attitude adalah yang perkara utama untuk mencapai 100% dalam hidup kita. Jika kita bekerja keras sekalipun tetapi jika tiada attitude yang positif dalam diri kita, kita masih belum dapat mencapai 100% lagi.

Tapi

LOVE OF GOD

12 +15 +22 +5 +15 + 6 +7 +15 +4 = 101%

atau

SAYANG ALLAH

19 + 1 + 25 + 1 + 14 + 7 + 1 + 12 + 12 + 1 + 8 = 101% ♥

Khamis, 29 Disember 2011

Ombak Rindu FULL MOVIE

Jom layan filem ombak rindu
Teng0k percuma jew
Tapi kene klik ni dulu.. KLIK SINI ..



Rabu, 28 Disember 2011

Berasmara di bilik mandi masjid

 

KOTA BHARU – Hasrat sepasang kekasih untuk melampiaskan gelora nafsu serakah mereka di dalam bilik mandi sebuah masjid di sini kelmarin tidak kesampaian apabila dicekup oleh penduduk kampung.
Klik untuk lihat pasangan kekasih Klik sini

Perbuatan terkutuk pasangan belasan tahun tersebut untuk memadu asmara berjaya dikesan oleh jemaah sebuah masjid di Kampung Pasir Tumboh, dekat sini setelah menyedari terdapat motosikal diletakkan di pekarangan kawasan tersebut.

Seorang penduduk yang dikenali dengan panggilan  POK CIK YA berusia 60-an memberi­tahu, kira-kira jam 4.20 petang dia melihat terdapat seorang remaja perempuan yang ber­baju kurung memasuki bilik mandi bersebelahan dengan tandas wanita.

Menurutnya, sejurus itu terdapat seorang lelaki memasuki bilik sama dan dia terus memaklumkan kepada jemaah masjid yang bersiap sedia untuk mengerjakan solat Asar berhubung kelakuan mencurigakan itu.

“Selepas beberapa minit berada di dalam bilik mandi, sekumpulan jemaah bertindak mengetuk pintu tetapi pasangan terbabit enggan membukanya.

“Beberapa minit kemudian pasangan terbabit membuka pintu tersebut dan remaja lelaki tadi keluar lalu melarikan diri, dengan meninggalkan teman wanitanya yang kemudiannya menyusul keluar dengan berpakaian lengkap,” katanya ketika ditemui di masjid tersebut semalam.

Bagaimanapun katanya, lelaki terbabit yang cuba melarikan diri dari masjid itu berjaya ditahan semula oleh penduduk kampung kira-kira 200 meter dari masjid tersebut.

”Dengan kerjasama penduduk kampung dan jemaah masjid berkenaan, kita menahan pasangan terbabit dan pada masa sama kita menghubungi keluarga masing-masing untuk tindakan lanjut,” katanya.

Dia berkata, sejurus kemudian, keluarga pasangan terbabit datang ke tempat kejadian untuk berbincang sebelum membawa pulang ke rumah masing-masing.

Katanya, pasangan terbabit dipercayai bukan penduduk di kawasan berkenaan tetapi perbuatan keji itu mengejut jemaah masjid dan penduduk kampung apabila terserempak mereka melakukan perbuatan maksiat di dalam bilik mandi yang terletak di dalam kawasan masjid.

Menurutnya, kelakuan pasangan terbabit telah mengaibkan orang Islam kerana menggunakan kawasan masjid melakukan maksiat dan remaja sekarang sudah tidak mempunyai perasaan malu serta takut untuk melakukan perbuatan terkutuk di masjid.

Katanya, sepanjang tinggal di kampung ini, tidak pernah berlaku kejadian seperti ini dan penduduk terkejut apabila ia dilakukan penduduk bukan tempatan.
Nak tahu kampung ape DISINI

Selasa, 27 Disember 2011

Kesilapan Wanita Tentang Aurat


KESALAHAN PERTAMA : Aurat itu adalah memakai tudung sahaja.

KESALAHAN KEDUA : Bertudung tetapi ber‘T-Shirt' berlengan pendek.

KESALAHAN KETIGA : Bertudung tetapi baju kebarungnya terbelah kainnya.klik sini

KESALAHAN KEEMPAT : Bertudung tetapi bajunya sendat, sempit dan nipis lalu memaparkan bentuk kawasan-kawasan mudah ‘menggoda'. Woww.. klik sini

KESALAHAN KELIMA : Bertudung tetapi amat longgar dan menayangkan jambul dan hujung rambutnya.

KESALAHAN KEENAM : Bertudung tetapi hanya memakainya di pejabat sahaja. Tidak di sekitar rumah, pasaraya dan sebagainya.

KESALAHAN KETUJUH : Bertudung tetapi tudungnya dilempar ke belakang leher, maka terdedahlah dadanya dari ditutupi kain tudung.

KESALAHAN KELAPAN : Bertudung tetapi dengan tudung yang amat nipis sehingga boleh diihat sanggul, leher, tengkuk dan dadanya. 

Tapak Kaki dan Tangan Orang Minyak Ditemui

Dah bace entry putri pasal orang minyak kat bawah?? 
Menurut ketua operasi JMB, Mahazar Ahmad, orang minyak dipercayai bergraktif di antara jam 2.30 dan 5.30 pagi sejak selasa lalu. Klik untuk lihat orang minyak KLIK SINI

"Bila kami terdengar sahaja anjing menyalak, kami bergegas ke pokok pisang sebab kami diberitahu untuk mendapatkan kekuatan orang minyak meminum air jantung pisang dan kelemahan dia batang keladi," kata anak kelahiran Perak, 44 tahun itu.

klik sini  untuk lihat siapa yang bagi keterangan 

"Menurut abang ipar mangsa, memang badan dan tangan dia berminyak. Mangsa disentuh akan berasa khayal, itu maklumat saya dapat setakat ini," jelas anak kelahiran Kampung Kuala Pari Hilir, Ipoh, Perak, berusia 44 tahun itu.


"Hari selasa lalu adik kawan saya ternampak kelibat lembaga hitam muncul di belakang rumah di Jalan 1, hari rabu dia nampak lembaga itu bak melekat di cermin, mengintai ke dalam rumah. Cara dia macam Spiderman. Hari khamis orang minyak itu masuk ke dapur, muncul di atas sinki dan mnyorok di bawah meja makan. Tinggi dia lebih kurang tinggi saya dan badan dilumur dengan minyak, berkilat. Modus operandi, dia merayau selepas waktu Isyak. Dia dipercayai berminat dengan mangsa, gadis berusia 18 tahun, jadi dia tidak mencari mangsa lain," kata Haslam.

kesan tapak kaki dirakamkan penduduk.

kesan tangan dia semasa memanjat zink sebelum memboloskan diri


"Apakah petanda kalau orang minyak itu keluar?," soal Suhaimi.
"Kalau terbau minyak zaitun, kuat, dia memang sudah ada di sekitar," jawabnya.


Isnin, 26 Disember 2011

Orang Minyak Bermaharajalela di Selayang??

Kira-kira jam 3.30 pagi tadi, dimaklumkan berhubung dakwaan orang minyak mengganggu sebilangan penduduk di 2 kampung di Selayang, Selangor sejak 3 hari lalu.

"Kes terakhir berlaku awal pagi tadi. Mangsa klik sini kedengaran menjerit di dalam rumah, sebaik ayah gadis itu meluru masuk ke biliknya, dia terlihat orang minyak berada di bilik sama dan kemudian menghilangkan diri. Dia bukan memboloskan diri melalui tingkap tetapi ghaib," kata sumber.

Penduduk kampung dilapor menjalankan rondaan sehingga jam 3.15 pagi tadi namun gagal mengesan orang minyak terbabit.Jika kejadian itu benar, berita ini cukup menarik.

Sebelum ini Akhbar Harian Metro melaporkan kes orang minyak di Bentong, Pahang,

Klik untuk lihat siapa orang minyak klik sini dan di sini.


Ringkasnya, jika individu terbabit dalam kes pecah rumah atau merogol, dia lebih layak digelar penjenayah. Sebilangan penjenayah sebegitu pernah diberkas sebelum ini.
Kira-kira jam 3.30 pagi tadi, saya dimaklumkan berhubung dakwaan orang minyak mengganggu sebilangan penduduk di 2 kampung di Selayang, Selangor sejak 3 hari lalu.


"Kes terakhir berlaku awal pagi tadi. Mangsa kedengaran menjerit di dalam rumah, sebaik ayah gadis itu meluru masuk ke biliknya, dia terlihat orang minyak berada di bilik sama dan kemudian menghilangkan diri. Dia bukan memboloskan diri melalui tingkap tetapi ghaib," kata sumber.


Penduduk kampung dilapor menjalankan rondaan sehingga jam 3.15 pagi tadi namun gagal mengesan orang minyak terbabit.
Jika kejadian itu benar, berita ini cukup menarik.

Sebelum ini Akhbar Harian Metro melaporkan kes orang minyak di Bentong, Pahang.



Ringkasnya, jika individu terbabit dalam kes pecah rumah atau merogol, dia lebih layak digelar penjenayah. Sebilangan penjenayah sebegitu pernah diberkas sebelum ini.


Penjenayah menggunakan modus operandi sama juga dilaporkan pernah dicekup di Batu Caves, Selayang dalam kes terdahulu.
Berita itu dilaporkan oleh akhbar Kosmo September lalu. 
Untuk membaca perincian kes, klik di sini


Polis kemudian mengesahkan suspek ditahan berstatus kurang siuman, baca laporan di sini.


InsyaAllah, jika tiada aral melintang, beberapa kru 666 akan ke lokasi kejadian hari ini untuk melaporkan berita lebih tepat kepada semua pembaca.

Orang minyak lazimnya dilaporkan hanya memakai seluar dalam ketika berkeliaran memburu mangsa secara rawak. Barangkali dalam keadaan begitu, dia mudah merogol mangsa dan pada masa sama mudah juga untuk terkencing jika diberkas dan dibelasah dek orang ramai.

Pengakuan di rogol orang minyak DI SINI

Sabtu, 24 Disember 2011

Lady Gaga dihack



Pop diva Lady Gaga di Twitter dan Facebook akaun telah digodam baru-baru ini, penerbitan berita palsu, mengakibatkandalam 10 juta peminat malangnya tertipu, pendedahan maklumat peribadi.

AS media berkata Beijing, akaun Twitter Lady Gaga itu mencatat mesej berkata: "Saya akan mengadakan penyerahan percuma setiap peminat PC Tablet, saya ingin anda semua cuti gembira." Mesej juga meminta peminat klik pada pautan untuk menerima hadiah. Mesej itu dikeluarkan, terdapat100,000 peminat klik pada pautan, dan mendaftar maklumat peribadi di atas. Sebelum itu, akaun Lady Gaga juga dikeluarkan kepada peminat untuk penghantaran percuma komputer riba sebagai mesej hadiah Krismas.

Nak tahu siapa yg hacked??
Click Sini

Lady Gaga kini mempunyai 17110000 peminat di Twitter,peminat selebriti microblogging di dunia kedudukan tertinggi di tempat pertama. Selaras dengan konfigurasi minimum PC Tablet yang kini dijual pada harga $ 499 jika Lady Gaga adalah benar-benar murah hati kepada semua peminat penghantaran besar,dia akan menghantar sehingga $ 8540000000 dalam sampulmerah Krismas. Penyanyi paling hangat di dunia dan jumlah pendapatan tahun ini, hanya $ 90 juta.

setelah akaun dicuri, Lady Gaga cepat membuang microblogging Twitter kedua-dua. Twitter pengendali ini masih belum balas.
Untuk akaun Twitter mengenai kecurian, sama seperti Lady Gaga tiba di Tokyo dan tidak peduli, dia naik sendiri tanpa penutup dada di gambar bilik hotel, dan mesej mengatakan bersedia untuk tidur. Kali ini, dia pergi ke Jepun untuk menghadiri "Song Peraduan Merah dan Putih", tetapi, Lady Gaga masih mahu Krismas

p/s : ayat ni google translate punye kije.. :)

Jumaat, 23 Disember 2011

Tiz Zaqyah kena tipu peminat

Tiz Zaqyah bersama para peminat beliau sepatutnya sekarang sudah berada di Perth, Australia untuk satu program yang di’beri namaPercutian Cik Qyah.

Namun, individu yang bertugas untuk menjayakan program ini telah mungkir janji di’saat saat akhir dan penipuan ini bukan sedikit nilai’nya — RM60,000.

Menurut Tiz Zaqyah, program itu di’uruskan oleh salah seorang ahli kelab Tiz Zaqyah Razak Fan Club (TZRFC) yang memerlukan peserta yang berminat untuk menyertai program ini membayar antara RM1,700 sehingga RM1,900.

Melalui Facebook rasmi beliau, Tiz Zaqyah sudah mendedahkan wajah dan identiti individu yang bertanggungjawab. Beliau di’kenali sebagai Kak Sherry di’kalangan ahli kelab peminat Tiz Zaqyah.


Gambar Hot POMPUAN NI CLICK SINI


Salam,
sy pasti ramai yg tahu tentang apa yang berlaku mengenai perjalanan ke Perth.
Sy tidak nyatakan lebih kecuali kekecewaan dan simpati sepenuhnya kepada semua ahli-ahli yg telah komitmen diri masing masing untuk perjalanan ini.
Hanya berdoa, kita akan mendapat pelakunya secepat mungkin.
Selain daripada ni, kita tidak berani mengulas lanjut dan hanyaperlu menunggu keputusan.



kesian tiz.. sabar jew.. 


Rabu, 14 Disember 2011

‎6 Ciri – Ciri Perempuan Playgirl

Korang pernah mendegar istilah “Playgirl” ? Jom kenali 6 ciri-ciri playgirl…

1. Menyembunyi Kisah One Night Stand
Bukan hanya menyimpan satu kisah, tetapi banyak lagi. ” One night stand ” tidak bermakna setia pada satu lelaki sahaja. Sentuhan fizikal yang sedikit ketika bergaul dengan lelaki menjawap bagaimana keakraban seorang playgirl dengan seorang lelaki yang dikaguminya / diingininya, tetapi tidak untuk jangka masa panjang… untuk semalam je kot. :P Murahnya harga dirimu…


2. Seringkali tukar ” In relationship ” status di Facebook
Bermula dari ” single “, ” In a relationship “, kemudian ke ” It’s complicated “. Ini cukup memadai dia hanyalah seorang perempuan mencari pasangan untuk bersuka-suka sahaja. Walaupun dia cuba untuk mencari yang terbaik, tetapi di mata lelaki… she’s a jerk.


3. Bercinta dengan 2 lelaki atau lebih dalam sesuatu masa
Okay! Nih kes main kayu 3… Sebagai contoh, dia tengah date dengan seorang lelaki dalam satu pasukan bola sepak, kemudian pada masa yang lain pulak dengan lelaki lain yakni rakan sepasukan yang sama?? Secara tidak sedar hampir separuh daripada pasukan bola sepak itu dah diajak date.. Perempuan yang #*amp;%_$.


4. Mudah Memberi Nombor Telefon
Dah berpunya masih mudah memberi nombor telefon kepada lelaki yang tak dikenali atau ingin berkenalan. Berhati-hatilah, dia masih memberikan respon untuk menarik perhatian lelaki lain, atau mempunyai hubungan sulit.


5. Mudah bermain dengan perasaan
Bayangkanlah apabila hubungan itu intim, tiba-tiba dia pergi tanpa perkataan sahaja memberi kata kepada ” Kita dah takde pape hubungan “. Memang sah! dia playgirl.


6. Kemesraan
Untuk mendekati lelaki memerlukan usaha yang lebih kepada pendekatan, dan memerlukan kemesraan. Apabila si playgirl tidak berpuas hati, si playgirl akan pergi dan carik lelaki lain.

Khamis, 1 Disember 2011

Penyebaran Terancang Gambar Khairul Fahmi Che Mat: Satu Konspirasi?


nak tahu macam mane cite nye??
.
.
.
dah tekan??

.
.
.

betul kan??


Persoalan yang berbangkit di sini ialah:-

1) Penyebaran gambar yang memang dikumpul oleh seseorang individu/individu-individu dengan tujuan yang sama.

2) Penyebaran yang dilakukan sebelum perlawanan-perlawanan bola sepak yang penting.

3) Terdapat individu-individu yang sememangnya menyimpan gambar-gambar dan menunggu masa yang sesuai untuk diedarkan, dan disebabkan ia disebarkan sebelum perlawanan-perlawanan penting, kami menyimpulkan ia disebarkan untuk mengganggu konsentrasi Khairul Fahmi.

Nak teng0k filem perrghhhh tak???

Ahad, 27 November 2011

Nabila Huda VS bekas suami

Melalui apa yang ditulis, agak jelas yang Nabila Huda telah memarahi bekas suaminya di Twitter kerana mengutuknya kepada orang ramai sejam lalu. Dia juga menyatakan yang lelaki itu tidak memberikan apa-apa sumbangan kepada anak mereka.






Isnin, 21 November 2011

MALAYSIA DIHINA OLEH MAT INDON..!!

Aku heran betul dengan penyokong2 indon ni.. kite tak buruk2 kan dorang
pun dorang duk caci maki kite..
Tak sedar ke yang ramai penduduk indon kat malaysia ni 
tengah cari rezeki kat sini????
kalau kami halau dorang dari negara kami ape kate rakyat2 indon sekalian???
kami masih ade otak nak beza kan macam mane semangat patriotik dalam sukan..
bukan macam korang yang dah nampak terang2 tak ade otak..
aku nak tunjuk gambar jew..
tak nak cakap banyak..

muke pun dah nampak mat indon





ade banyak lagi..
nak tengok?? jom kritik balik kat sane..

Jumaat, 18 November 2011

Remy Ishak & Faradhiya Sah dah KAHWIN??? Dah Sah Bergelar SUAMI ISTERI




Bukan ke Remy Ishak tengah kemaruk bercinta dengan aktres popular, Tiz Zaqyah? Kenapa 
pula tiba-tiba terkeluar cerita pasal pernikahan Remy Ishak & Faradhiya pula? Tak nak lar macam ni.. Mesti peminat2 Remy dan Tiz marah besar..

Aha, ini sekadar gimik untuk sebuah telefilem terbitan Outloud Studios berjudul ‘Payung Emas’ yang akan ditayangkan dalam slot Cerekarama TV3 pada 19 November (Sabtu) jam 10 malam. Ia diarahkan oleh Jamal Khan, skrip oleh Pak Ndak dan dibintangi oleh barisan pelakon terkenal tempatan seperti Remy Ishak, Farahdhiya, Hanez Suraya, Ozlynn Waty dan Rosnah Johari. Payung Emas merupakan sebuah telefilem genre drama berat keagamaan yang menyentuh isu pergolakan rumah tangga dan pengorbanan seorang isteri.

Telefilem ini mengisahkan Ain yang melalui zaman perkahwinan seperti yang diwasiatkan oleh kakak kembarnya Aisyah. Aisyah meminta Ain berkahwin dengan suaminya, Hidayat sebelum meninggal dunia.

Perkahwinan yang bahagia pada awalnya, mengundang peristiwa duka apabila Ain disahkan tidak boleh hamil akibat penyakit dihidapinya. Tekanan menghimpit Ain apabila Ibu mertuanya meminta Ain membenarkan Hidayat untuk berkahwin lagi.


Meskipun terluka, Ain sendiri meminang Khatijah buat Hidayat. Namun kebahagiaan yang diharap tidak berpanjangan setelah Hidayat kemalangan dan Khatijah pula mengalami tumpah darah. Keadaan semakin tegang apabila Sarah, sepupunya menghasut Ain untuk meninggalkan Hidayat. Dapatkah Ain melalui perkahwinan yang bahagia dan diredhai seperti diimpikan?

Dalam FACEBOOK ade jugak watak yeee...

Watak – Watak Pengguna Di Facebook 

1. MODEL ↓ Tukar gambar setiap hari

 2. PENJENAYAH ↓ Tukar nama setiap hari… 

3. OVER ACTING @ PERASAN BAGUS ↓ Namanya menggunakan simbol² sehingga menyusahkan kwn² nak cari terutamanya ketika kecemasan (Contoh - 71M@T -> Jimat) 

4. WARTAWAN ↓ suka menyebarkan pesanan, walaupun tak penting ! 
5. PENGGANAS ↓ Suka menyebarkan link yang menakutkan (contoh : sila sebarkan pesanan ini jika tidak anda akan ditimpa kesusahan @ bencana etc) 

6. BINTANG FILEM ↓ Suka update status setiap 5 minit 

7. BINGUNG ↓ Tidak dapat membezakan ruang untuk wall post atau status -.-’ 

8. PERASAN HEBAT ↓ Selalu melaporkan dimana lokasi semasa setiap masa ! Contoh ( otw ke Mydin Mall ) kemudian ( di Mydin Mall shopping jap ) kemudian ( karaoke di Mydin Mall ) bla..bla..bla.. Semuanya berlaku dlm 1 jam. So annoying okayy ==” 

9. BUDAK HINGUSAN ↓ Selalu menampilkan gambar dgn gaya aksi ! (contohnya amek gmbr dgn mulut terbuka luas, tak takut ke lalat masuk dlm mulut ?

SUSUK KUAT SEMBAHYANG.. tapi... PANAS BILA DENGAR AZAN

Ade jugak ye susuk yang jenis macam ni.. boleh buat kite solat dan buat amal ibadat..
 tapi bile dengar azan menggelepar pulak.. ape kehe..
betul ke kalau pakai susuk tak boleh makan satey?? rugi betul
sape sape yang pakai susuk ni..
tak boleh makan satey yang best tu..


KUALA LUMPUR: “Niat saya hanya untuk mendalami agama dan melakukan ibadat. Tidak sangka pula jalan yang saya ambil bukan cara yang sebenarnya, sebaliknya memesongkan akidah,” kata Zaki, 34, yang memakai ‘susuk kuat sembahyang’ kira-kira setahun lalu, diperoleh daripada seorang individu mendakwa sebagai ustaz di Kelantan.

Menurutnya, dia ditemukan dengan lelaki itu oleh seorang rakan selepas mendengar cadangan daripada sahabatnya itu yang didakwa turut menggunakan susuk berkenaan.

Tambahnya, ustaz itu memasukkan serbuk campuran tertentu pada tapak kakinya, di bahagian belakang badan dan tapak tangan menggunakan bacaan tertentu seperti mantera yang sukar difahami kononnya untuk merawat hatinya yang dipenuhi dosa.

FOTO:Zaki yg kesal dengan perbuatannye..

Katanya, selepas ustaz itu memasukkan serbuk campuran berkenaan, dia merasakan kelainan pada tubuh badannya dan setiap kali ingin menunaikan ibadat, dia berasakan seperti ada suara ghaib membisikkan ke telinganya supaya melakukan ibadat.

Zaki berkata, susuk itu juga mempunyai larangan tertentu yang perlu dipatuhi sepanjang tiga bulan pertama pemakaiannya, termasuk tidak boleh menjejakkan kaki di tanah perkuburan dan sekiranya dia tidak mematuhi syarat itu, ustaz terbabit mendakwa dia akan menghidap penyakit misteri yang sukar diubati.


Khamis, 17 November 2011

KENE BOGEL

Tu lar.. nak sngat jadi model.. tak pasal2 kene bogelkan
sesiape yang nak jadi model kat luar
sane hati2 lar yew cik kak yang cantik2 semue..
KUALA LUMPUR: Tertarik untuk menjadi model profesional dengan pendapatan lumayan, seorang lelaki menyamar penguji bakat memperdaya sekurang-kurangnya 15 gadis untuk dirakam gambar bogel sebelum melakukan hubungan seks dengan mereka sejak awal tahun ini.

Lelaki terbabit yang berusia 30-an dan menyamar penguji bakat di sebuah syarikat peragawati terkenal ‘mengumpan’ mangsa melalui laman sosial dengan menawarkan pendapatan lumayan dengan hanya bergaya di depan kamera.

Terbaru, dua pelajar masing-masing berusia 18 dan 19 tahun menjadi mangsa lelaki terbabit sebelum mereka membuat laporan di Balai Polis Dang Wangi di sini, kelmarin.

Menceritakan semula kejadian itu, sumber polis berkata, dalam kejadian jam 2 petang, 30 Oktober lalu, kedua-dua mangsa yang mengenali lelaki terbabit melalui laman sembang sosial diminta ke tingkat tujuh sebuah hotel di ibu kota untuk sesi uji bakat.

“Kedua-dua mangsa yang berminat menjadi model profesional tanpa ragu-ragu pergi ke sesi uji bakat berkenaan secara berasingan. Sebaik tiba di sebuah bilik di hotel berkenaan yang kononnya digunakan untuk sesi uji bakat itu, suspek mengarahkan mangsa menanggalkan pakaian.

Sabtu, 12 November 2011

Ibu Terkejut Melihat Anak Dalam Kandungan Tunjuk Isyarat ‘Good’




Seorang ibu yang bimbang mengenai kesihatan bayi yang dikandungnya mendapati anaknya itu membuat isyarat bagus semasa perutnyadiimbas di sebuah hospital di Kent, Britain.

Ibu bayi itu, Donna Sayer, 29, dan seorang jururawat tergelak selepas mereka melihat bayi itu memberikan isyarat bagus semasa diimbas.

Menurut Donna yang merupakan seorang pengurus makanan dan minuman di Kelab Kriket Kent, bayi itu seolah-olah mahu memberitahu bahawa dirinya berada dalam keadaan baik.


Wanita itu berkata, pemeriksaan itu dibuat selepas jururawat berkenaan menyatakan bayi dalam kandungannya normal.

Namun, bagi mendapatkan kepastian mengenai bentuk bayi itu, satu pemeriksaan imbasan dibuat.
Donna dari Whitstable berkata, semua pihak berasa hairan apabila melihat gambar tersebut.

Jumaat, 11 November 2011

Fasha Sandha Tampil Seksi

Aku nampak dah berisi Fasha ni.. Ape yg buat die heppy sangat tu..?
Malas nak cakap banyak.. 
Jom layan gambar ni
Kredit to ROTIKAYA





Macam mane??

Rabu, 9 November 2011

CCTV rakam aksi remaja & ‘lembaga hitam’



ape nak jadi.. GOMBAK: Usaha seorang lelaki memasang kamera litar tertutup (CCTV) di seluruh rumah untuk menjejak ‘lembaga hitam’ yang sering dikesan di kawasan rumahnya membawa kepada penemuan mengejutkan kerana lembaga itu rupa-rupanya teman lelaki anaknya.

Malah, rakaman CCTV itu turut membuatkan dia menepuk dahi apabila memaparkan anak perempuannya berusia 16 tahun bercumbuan selepas teman lelakinya berusia 21 tahun menyelinap masuk ke bilik tanpa pengetahuan bapanya, kira-kira jam 10.30 malam kelmarin.

Sebelum ini, lelaki berkenaan dilapor memasang CCTV di seluruh rumahnya di Taman Sri Ehsan di sini, selepas bimbang dengan keselamatan diri dan keluarga kerana menyangka rumahnya menjadi sasaran pencuri atau diganggu makhluk halus.

Sumber polis berkata, ini kerana beliau sering ternampak kelibat ‘lembaga hitam’ di kawasan rumahnya terutama ketika lewat malam sejak kira-kira sebulan lalu.

Menurutnya, malam kelmarin ketika menonton televisyen di ruang tamu lelaki itu sekali lagi mengesan kelibat ‘lembaga hitam’ itu melintas di tingkap rumahnya.

Rabu, 2 November 2011

CARA UNTUK ELAKKAN DARI DIROGOL?

Seorang wanita bercerita dengan kawannya tentang pengalaman ngeri beliau hampir diperkosa.

Mangsa : “Semalam aku balik dari overtime lalu dekat lorong shorcut belakang kedai, lepas tau ada seorang Bangla mengekori aku macam nak merogol aku”
Kawan Mangsa: ” ishh ngerinya…”

Mangsa: “Lepas tu aku tengok dia semacam ajer aku pun lari laju-laju.. dan dia pun kejar. ”
Kawan Mangsa: “saspen nih”

Mangsa: “dah kita perempuan mana nak sama dengan tenaga lelaki,kemudian dia dapat mendekati aku”
Kawan Mangsa: “pastu ko buat aper supaya selamat?”

Mangsa:”Aku pun terus angkat kain aku…”
Kawan Mangsa: “Hah?”

Mangsa: “Tepat jangkaan aku…. dia pun melondehkan seluar dia…”
Kawan Mangsa: “Lepas tu aper terjadi?”(tak sabar)

Mangsa: “Seperti teori bodoh, orang yang mengangkat kainnya akan lari lebih laju dari orang yang melondehkan seluar dia….jadi aku selamat…”
Kawan Mangsa: …oh. | haha (>_<) |

Selasa, 1 November 2011

"SEGMEN | Lulu Caldina Ajak Blogwalking"


j0m ramai2 kite walking2..
nak walking jugak?? j0m ke bl0g LULU..

Khairul Fahmi Bersosial Bersama Dahlia Teck

Tak habis dengan gosip liar, penjaga gol kebangsaan iaitu Khairul Fahmi Che Mat dikatakan pergi ke restoran makanan Itali di Changkat bersama kekasih hatinya, Dahlia Teck.

Dipetik daripada MediaMalaya, mereka berdua bersama rakan-rakan lain telah pergi untuk menikmati makanan Itali di sebuah restoran yang turut menjual minuman keras. Beberapa orang gadis yang berpakaian seksi turut dilihat mengambil gambar bersama Khairul Fahmi.

Tidak dapat dipastikan samada mereka adalah pemilik minuman keras diatas meja, namun dalam gambar menunjukkan beberapa botol minuman keras yang sudah dibuka. Kepada para pembaca, mari kita berfikiran positif.

Dahlia Teck & Khairul Fahmi Che Mat

Dahlia Teck & Khairul Fahmi Che Mat

Rahsia Kemenangan N.9


patut la menang bohhhh. jd imam solat pulok tu penjaring gol kemenangan.
gambar terbaik utk final 2011.
takbir!!!!
MALAH JURULATIH AZRAI KHOR JUGAK TIDAK MELUPAKAN SOLAT.. ALLAHUAKHBAR...

Isteri VS Awek

LELAKI NAK CARI AWEK

ø Tak kisah laa dia freehair atau bertudung
ø Pakai seksi dan ketat satu kelebihan
ø Nak yang kulit putih jer , muka cantik tu paling dia nak
ø Tak kisah dia perangai macamana pon. Notty lagi dia suka
ø Boleh keluar rumah anytime , anywhere.
ø Nak yang gedik sana , gedik sini. Boleh pegang-pegang ~
ø Ada DARA ke takde ke tu belakang cerita. Kalau takde DARA , tu satu peluang baik



LELAKI NAK CARI ISTERI
ø Nak yang ALIM dan menutup aurat tu WAJIB !
ø Reti hormat orang tua
ø Nak yang pandai dekat dapur. Reti masak-masak
ø Tak kisah cantik ke tak janji sejuk je mata memandang
ø Nak cari yang pandai jaga maruah ! Tak boleh ada lelaki lain sentuh
ø Cari yang pandai jaga diri. Tak curang bila dia kerja
ø Nak yang SUCI jer ! Ada DARA tu WAJIB !