✿ Pilih Doodle Yang Anda Mahu ✿

Selasa, 31 Januari 2012

Shila Amzah Dituduh Membunuh


Kecoh sebentar semalam di dunia Twitter apabila Shila Amzah dituduh penyebab kematian seorang peminat! Di Sini 
Apa tidaknya, satu akaun yang menggunakan tweethandle bernama @kami_anti (kami anti shilaamzah) telah menuduh Shila Amzah sebagai penyebab kepada kematian kawan pemilik akaun Twitter ini. Akaun ini telah didaftar sehari selepas AJL 26 iaitu 30 Januari 2012.

Mungkin anda ingat ini sebagai satu publisiti murahan ataupun perkara yang mudah, namun bagi kami, isu kematian dan tuduhan seperti ini boleh diklasifikasikan sebagai fitnah yang kalau disalah tafsir, akan membawa keburukan. Dalam satu kenyataan @kami_anti, pemilik akaun Twitter ini dahulu adalah bekas peminat Shila dan kini membenci Shila kerana kawannya mati bergaduh disebabkan Shila Amzah.
Siape pemilik Twit tersebut? Klik sini

Namun begitu, sebagai selebriti yang profesional, Shila hanya menganggap ancaman-ancaman begini hanyalah satu lagi dugaan sebagai artis dan tidak memandang berat sangat mengenai perkara yang terjadi. Biasalah, dalam dunia hiburan pasti ada saja orang yang tidak senang duduk dengan kejayaan orang lain.



Yang pasti, Shila Amzah telah membuat persembahan yang terbaik di Anugerah Juara Lagu 26 pada hari ahad lepas.

Isnin, 30 Januari 2012

Background Blog Cute Percuma

Nak tengok yang lebih cun Di Sini. =,=

Kalau nak ambik
Buat macam ni. Dashboard > Design > Add A Gadget > Html/JavaScript
Copy kod yang mane nak dan paste kat ruang  Html/JavaScript tadi.


<style>
body {
background-image: url('http://dl3.glitter-graphics.net/pub/969/969613t0tuuscuy1.png');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>



<style>
body {
background-image: url('http://dl4.glitter-graphics.net/pub/577/577814mxl3lzplgr.gif');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>


<style>
body {
background-image: url('http://dl.glitter-graphics.net/pub/1188/1188771e8fk2gs0w9.png');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>


<style>
body {
background-image: url('http://dl.glitter-graphics.net/pub/2736/2736941xyjm2i19r0.jpg');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>



<style>
body {
background-image: url('http://dl3.glitter-graphics.net/pub/617/617243ddc4wlicwu.jpg');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>


<style>
body {
background-image: url('http://dl9.glitter-graphics.net/pub/680/680929ekz1vdmoz9.gif');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>




Ahad, 29 Januari 2012

Semangat Raya Cina

Nak cakap macam mane pun tak pandai aku ni
tengok je lar.
nah amik kau. pilih yang mane satu nak cepat!!!


kalau cantik macam amoi tu xpe jugak.
ni sorang-sorang.
aiiihhhhhh.. geli den.
yang baju merah tak tahan tu. rambut tu mahal.
hahahaha.. Klik sini 

Sabtu, 28 Januari 2012

Master Chef VS Bola Sepak

Sepasang suami isteri sedang berebut remote tv. 
Suami die suka tengok bola.
Sedang isteri die pulak suka tengok masak-masak macam master chef. 
Sehingge bunyi tv tu jadi x menentu macam ni.. 
'
'
'
'
'
'
'
'
Satu kilo daging ayam DI TENDANG RONALDO. 
Lima siung bawang merah BERDIRI OFSIDE. 
Daging di rebus oleh REFREE. 
Perencah yg dah halus DE KENAI YELLOW CARD. 
BOLA DIBAWA LALU di rebus separuh masak. 
GOAL KEPER di tusuk jd sate.
 HAKIM GARIS MENGANGKAT BENDERA tanda sate dah masak....
 Jiran sebelah : Ape ke bende yang diorang tonton tu...pelik semacam jer bunyinye.....

Jumaat, 27 Januari 2012

Buat Duit Melalui Internet

Sy pernah buat tajuk INI sebelum ini. lepas sy sendiri yang buat 
klik2 nak duit tu. Oden rase bengang lar pulak.
sikit sangat. sampai ke aku tue pun belum tentu dapat rase hasil tu.
Justeru. sy saran kan kepada yg nak buat duit tu

BLIN.GD
Join Sini . yang ni aku baru join 5hari lepas.. memang massuuukkkk.. RM0.30 per unique visit.. Tapi ni macam Says jugak. ade limit untuk setiap iklan.. ad 10hinggit ade 25hinggit. senang nak naik ni lepas orang klik. Contoh nye Di Sini.



Churp-Churp
Join sini . yang ni kompem dah ramai yg tahu. Setiap iklan yang orang lain klik harge nye RM0.20-RM0.40.
yang ni aku sakit hati sikit. tak masuk-masuk duit aku. panas hati wei.. Iklan tu akan keluar Macam Ni



Says.my
Klik siniSetiap iklan yang orang lain klik harge nye RM0.20. ade limit untuk setiap iklan. orang lain boleh klik sampai RM10 setiap iklan. duit akan masuk selepas 1jam orang klik. Join Sini.


Readbud
Join Sini. di bayar untuk berikan bintang kepada setiap artikal yang korang baca. Ni best sikit. kite macam juri. dibayar mengikut iklan yang sudah tersedia harganye. bayar dalam US Dollar.


Survey-Faq.com
Join Sini. dibayar $ 14 untuk setiap klip video yang sudah dipaparkan.. tak tengok p0n takpe iklan tu.. tekan je terus “Survey”.. Die cume tanyew soalan macam bagus tak iklan ni..?? bukan susah pun kan.lepas k0rang dah siap daftar.. tekan je terus SURVEY kat tengah-tengah antara MY PROFILE dengan FAQ. Buat 3kali sehari.  dan income yg akan masuk 3kali tu adalah $42.


 Survpee.com
Join sini. same macam survey-faq jugak. ni macam adik die lar ni. cara bayar pun same.semua same.


Mixsurv.com
Join Sini. Sama jugak macam survey-faq. tapi lain sikit. dibayar $9. buat 3kali jugak. jadi satu hari kita dapat   $27.

 yang kat atas tu semua sy j0in..

Selasa, 24 Januari 2012

Diana Danielle Difitnah

Kesian.. Diana Danielle kene fitnah.. Nak buat macam mane. Manusia kan.
Nak taw lebih lanjut tanye Dia~


Ni lar gambar Diana Danielle kene fitnah tu
Fitnah ape? fitnah ni Gua Di Fitnah
Tengok gambar pun dah taw kene fitnah ape kan
tapi sebenar ny..

macam tu lah cerita nye
hahahaha

Ahad, 22 Januari 2012

Header Free For Newbiee..

Selamat Tahun Baru Cina semua. Dapat Ang Pau ke tidak?
Sy dapat banyak ang pau.. Tak caye? Tengok ni
dah percaye ke belum?
0rang cakap tu tak caye.. Hari ni nak kasi header percuma untuk blogger.
lebih-lebih lagi kat baru menceburi bidang ni kan


Ni cont0h je. kalau nak ambik yang ni klik pada gambar
tapi sebelum tu anda semua diwajibkan Lihat sini

kalau nak ejas sendiri kasi lebih cantik boleh klik gambar kat bawah ni 

Terima kasih kat tuan yang buat header ni 




Jumaat, 20 Januari 2012

Kenali Zahidah Wahid

Nak ke blog dia Klik sini
tag TehaAin

Nak cerita pasal Zahidah ni. Nak taw tak?
Nama sebenar    Wahid Nazurah Zahidah Binti Umar Baki

Tarikh lahir   17 April **** (tahun arnab)

Bilangan adik beradik   5 

Zahidah Wahid anak yang ke   2

Zahidah Wahid merupakan alumni  SMK (A) Matang SPM 2004, Labuan Matriculation College 2005/2006 Physical Science and Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) 2006/2010 Civil Engineering Group 2.

Bekerja sebagai  Jurutera CMP (S’wak)

Blog pertama Zahidah Wahid  Everything For You 

Mula berblog  8 February 2009 dan tukar ke domain sendiri pada 7 April 2011

Entry pertama Diary Zahidah Wahid dipublish pada  7 April 2011.. Tajuk entry Di sini

     Komen
 Blog bagus.. Cepat nak pergi terjah
 Kene buat OLD POST sebab nak bace yang lama susah nak pegi belek kat kelendar tu.
 Header kurang menarik.. 
 Warna background entry kelabu je.. kalau tukar cantik.


"Miraa Hussin's GA"



Give away ini akan bermula pada 15 Januari sehinggalah 28 Februari 2012 . 
GA ini juga akan terbatal sekiranya penyertaan tidak melebihi 50 orang kerana hadiah yg akan ditawarkan lebih dari 30 hadiah misteri.
Nak hadiah misteri jugak? Sila ke blog Miraahussin  
Nak tag kepada Haris Haiqal dan Iqa

Rabu, 18 Januari 2012

Ally Iskandar Tujukan Lagu Kepada Farah Lee Di Radio

Cantik kan? kalau cantik undi dia  Di Sini


Kadang-kadang karakter romantis Ally Iskandar ini memang tidak dapat dijangkakan. Ally Iskandar telah mendedikasikan sebuah lagu kepada bakal isterinya, Farah Lee melalui stesen radio Hot Fm, semalam. Lagu yang ditujukan itu, kalau tak silap berjudul Penghujung Cintaku nyanyian Pasha Ungu Feat Adel. Banyak makna lagu tu! Nak dengar ucapan tu? Klik Sini

Bagaimanapun, Farah Lee tidak berkesempatan mendengar dedikasi lagu tersebut kerana Hot Fm Terengganu berlainan versinya dengan Hot Fm di KL. Teringat pula cerita Ally Iskandar, mereka berdua tidak sempat bercinta kerana Farah Lee masih belajar dalam jurusan Kejuruteraan Mekanikal di Korea Selatan. Lagipun, mereka berkenalan atas pertemuan yang diaturkan oleh keluarga. Itulah, kalau dah jodoh, memang tak kemana, kan?

Kedua-dua pasangan ini, Ally Iskandar & Farah Lee akan dinikahkan pada 20 Januari 2012 di rumah pengantin perempuan yang bertempat di Terengganu. 2hari lagi tu.. 
Contoh pelamin yang di pilih Di Sini

Selasa, 17 Januari 2012

2012 Special Giveaway


Sape nak Red Velvet cupcake 16 biji secara percuma angkat tangan??!
kalau nak jom ke Teha Dessert
Tarikh tamat giveaway adalah pada 31 January 2012
Tag kepada Puteri