✿ Pilih Doodle Yang Anda Mahu ✿

Isnin, 5 Mac 2012

Background Stripe atau menegak dan melintang

kelembutan blog aku kembali semula ye sayang. dah malas nak layan budak penipu tu.
kau tak tahu kes ape? BLOGGER PENIPU dan sambungan Aku Difitnah?
semua orang berhak menilai bukti2 yang dah ada tu. today aku nak bagi background blog yang aku rase 
cantik gitu. pilih je yang mana. nak background macam aku? kalau nak komen ye.



Cara letak dalam blog .
Dashboard > Design > Add A Gadget > Html/JavaScript

Copy kod dan paste kod ini :

<style>
body {
background-image: url('URL BACKGROUND');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>

**Macam mana nak copy URL background ni ?

Bagi pengguna Mozilla Firefox
Right-click pada background yang korang suka . Click pada "Copy Image Location"

Bagi pengguna Google Chrome
Right-click pada background yang korang suka . Click pada "Copy Image URL"

kalau dah ada background before ni , DELETE dulu background sebelum tu . Ok ?


1 ulasan:

~suHaNa~ berkata...

mohon copy yer..tq..