✿ Pilih Doodle Yang Anda Mahu ✿

Rabu, 21 Mac 2012

Freebies : Vintage Background

FREE background . Alah . Kali ni , vintage background . Siapa yang berminat nak letak background ini dekat blog , boleh copy je URL dia . kalau nak lagi boleh Klik Sini.

                                       



Cara letak dalam blog .
Dashboard > Design > Add A Gadget > Html/JavaScript
Copy kod dan paste kod ini :
<style>
body {
background-image: url('URL BACKGROUND');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>
**Macam mana nak copy URL background ni ?


Bagi pengguna Mozilla Firefox
Right-click pada background yang korang suka . Click pada "Copy Image Location"


Bagi pengguna Google Chrome
Right-click pada background yang korang suka . Click pada "Copy Image URL"

kalau dah ada background before ni , DELETE dulu background sebelum tu . Ok ?


1 ulasan:

Hanif Idrus berkata...

Banyaknya.....
tak tahu nak pilih mana