✿ Pilih Doodle Yang Anda Mahu ✿

Sabtu, 3 Mac 2012

PERHATIAN : BLOGGER INI PENIPU BESAR

SAMBUNGAN CERITA di bawah Di Sini
Aku buat entry ni pasal aku nak bagi pengajaran kat kau budak hingusan
dan jugak pengajaran kat semua blogger yang baru kenal dunia blogger ni. aku pun masih baru jugak
tapi tak ada lar nak cari pasal dengan mana-mana blogger
kau nak cakap kat bapak kau pun aku tak takut lar budak. kau memang kena kasi pelajaran sikit
nak tahu siapa yang aku maksudkan? Klik Sini


aku pulak jadi penipu.. ^,^

kalau kau tak cari pasal dengan aku. aku tak akan cari publi'siti'nurhaliza kat kau tau
blogger ni dah kerah tenaga aku untuk buat kan header untuk dia. dan. akan bayar kat aku
dah dua header aku buat kat dia dan bayaran hanya RM5
ada lagi tak blogger ambak bayaran murah dari aku ni? dan aku dah ushya blog dia
ada jugak rupa nye blogger lain yang dah kena macam aku ini. aku magsa yang ke berapa pun aku tak tahu
aku tahu dia tipu orang lain jugak bila ada blogger yang komen entry dia cakap dia ni buat
taik jugak. kes sama macam aku 

 
(gambar penyagak yang dah tipu aku hidup-hidup)
pages : Far Farah

minah ni ada tiga blog. pergi lah tengok satu-satu blog dia. nak kasi dia popular ni
ini adalah printskrin bukti-bukti yang minah ni tipu aku

mintak tolong tu
haaaa. semangat kasi aku link blog dia. memudah kan urusan aku nak cari semua blog kau
aku pun tak nak kenal penipu macam kau ni. baru umur 11 tahun dah pandai nak 
menipu. besar nanti aku kompem kau mencuri pulak
sebarangan dia suruh aku macam-macam. nak kena langsi ni. aku pun cakap yang aku edit blog semua
kat blog kak lyssa yang cute miut tu
takpe kena bayar tu. aku cakap lar aku malas. tak nak edit blog orang. pastu dia tanye pulak

bayangkan. aku susah payah buat hari tu jugak dia nak

copycat betul minah ni

rupanya kawan dia yang suruh.

anak datin tu. baru dapat tau yang ni memang anak datin. wah..
nak dua orang pulak dah. 
aku pun masuk kan lar
dia cakap kawan dia kate 'buruk gilee'. memang aku buat huduh pun. janji hari isnin tu

'bukan nak' dia cakap. aku dengan baik hati nye ambik RM5 je lar.
dah yang kat blog kau tu ape?
dia cakap tak boleh buka. lakonan ape lagi pun aku tak tahu. aku bukak boleh je.
ce korang buka boleh ke tak 
patut lar dia cakap tak boleh buka. helah tak nak bayar.

budak ni tengah mencari mangsa baru untuk editkan blog dia. hati-hati lah.
dia ada pm yang dia dah topup kan. tapi tak ada pun masuk
nak menipu lagi tu. aku pun mintak no fon ayah dia. terus senyap sampai hari ni.
*sekolah agama budak ni. tang ke mana agama kau lepas kau tipu ramai orang?


37 ulasan:

anNaqia berkata...

huhu. yang part 'sy ayah dia' tu kalo tgk cara penulisan same je ngan anak dia. bdk ni btul ke br drjh 5? kelentong mcm org mkn garam lebih je. adeh~

Z@ck Z@k!ah berkata...

Nampak Sangat Penipu. Bahaya Nih. Kena Lebih Berhati Hati.

ninie_azriena berkata...

sabar ye..macam2 hal skung ni..len kali, minta bayaran dulu, baru editkan ye =)

Aramonagraphy Studio berkata...

Sumpah gila betul budak perempuan tu , menyusahkan orang .

jahajahatable berkata...

ape nak jadi lah...kita banned je orang macam ni...kecik-kecik dah nak menipu. alang alang dah dapat pasword die tu...ape lagi, kasik jahanam la...kasik koyak dia punya html ka widget ka...kasi raze sama blog dia, jahat tak aku?

cik mashmello ^^ berkata...

yeah, you go girl. berani! yaya dah hampir2 kena dah. manis betul mulut budak ni nak mintak tolong.

Husna berkata...

Assalamualaikum..
Korang. Saya kenal sangat budak ni. Betul lah budak ni darjah 5. Die sekolah Rendah Islam Al-Amin, Gombak. Yg pasal Nur Syafiqah tu anak datin mmg betul..sbb die abang, abang die sama form dgn saye. Korang..jgn buat fitnah sembarangan. Berdosa. Kenalah carik bukti dulu kalau nak cakap die ni penipu... Tapi mmg saya kenal die dalam real life.

PUTRI LAGU berkata...

@anNaqia
tulah pasal.. sikit aku tak percaya tu ayah die.. cara taip sebijik macam dia..

PUTRI LAGU berkata...

@Z@ck Z@k!ah
hati2 lar ye..

PUTRI LAGU berkata...

@ninie_azriena
betul tu.. aku nyesal ni.. walaupun 5hingget.. kalau tak ada 5hingget tu tak cukup 1000000.. banyak kosong tu..

PUTRI LAGU berkata...

@Aramonagraphy Studio
memang gila..

PUTRI LAGU berkata...

@jahajahatable
aku masih baik hati.. hahaha.. jahat kau ni..

TehaaNFM berkata...

berani gila budak nie! perhh !!!

PUTRI LAGU berkata...

@cik mashmello ^^
yaya dah terkena jugak? kan aku dah cakap bukan aku sorang je yg kena..

PUTRI LAGU berkata...

@Husna
memalukan sekolah agama lar kalau macam tu kan?? ^,^

Fendy berkata...

dalam dunia blog, lebih baik menjadi diri sendiri...jgn percaya mana2 blogger...even membe baik sendiri...kalau ad org nak buat header bg tau je xreti buat...lebih baik berhati2....

p/s: budak skola rendah blom matang...biarkan je la...sampai masa dia akan sedar..

PUTRI LAGU berkata...

@TehaaNFM
siape yang berani?

PUTRI LAGU berkata...

@Fendy
mase kecik ni lar kita yang dewasa ni kena ajar mereka ni..

Pupel Liyana berkata...

hurm.. memalukan betul. pupel pun pernah kena tapi cerita lain lah.. lepas ni tolong hati2 ye. sedih la dulu masa pupel start berblog, tak de blogger buat taik cam ni.memalukan

mimey eidah (owner fida story) berkata...

dalah nk mintk tlg,bnyk sogeh lak tu

PUTRI LAGU berkata...

@Pupel Liyana
MEMANG TAIK.. BUSUK..

PUTRI LAGU berkata...

@mimey eidah (owner fida story)
tu lah.. yang banyak songeh aku tak berkira mane.. yang bayar tu penting..

.........cP~ berkata...

Salam.

Ya Allah. Ni ke orangnya..?Hmm. Entah kenapa dengan dia ni? Betul ke budak lagi? Edit blog pun nak tipu ke?

CikAnyss' :O berkata...

fuhh , penat baca conservtion tu , adoiii , budak2 dah pndai nipu , mmg wak patut tegas gn die pon , masih lagi menipu wlaupun jnj nak masukkan topup , haha , sbar yaa dek , len kali mintak pay first baru buat ..heehe , sabar ya

hajar hafizah berkata...

eiy! geramnye baca. sabar ye. hari ni hari awk, org macam dia x kemana. 1 hari dia akan terima. :)

Hanif berkata...

Entri terpanas tahun ni..aku nak jenguk budak ni..

Eka Fieka berkata...

Apa link fb dy ekk ?

QasehnyaRania berkata...

adoyai ..sabor je la...npe nk tipu2..kalau nak cantik usaha sendiri la dik oii...

dh minta tolong orang pastu buat macam tu pula...

sabar je la putri :)

cik mashmello ^^ berkata...

@PUTRI LAGU

hampir2 lah. sebab bila mintak bayar dulu baru yaya nak buat bukan main baaaaaaanyak alasan dia. puihh.

Azzah berkata...

eh,dia pun pernah inbox akak tanya mcam mana nak hack blog org hari tu.apakah?bila ditanya knpa nak hack,terus dia diam..
esoknya dia inbox,terus akak x peduli lagi..
rupanya da ada kes..

Cik Kay Jue berkata...

sakitnyer ati CKJ kat ada kat tmpat awak..! ei.. geram. hanya Allah je dpt balas.

huh.. :|

PUTRI LAGU berkata...

@Azzah
ye ke kak..?? mesti nak hack sy tu.. hahaha.. dia tak puas hati lettewww

PUTRI LAGU berkata...

@Cik Kay Jue
memang sakit hati pun kak..

PUTRI LAGU berkata...

@Eka Fieka
link fb dia sy dah bagi kat atas tu.. ;)

Cik Tie@Akak berkata...

macam2 jenis penipu ada kat dunia ni..

Nurul Athiqah berkata...

bnyk songeh punya budak ! ..
ak yg x kena .. rasa geram plak kat dy !
blajar kat skola agama ! tp tgk mcm x beragama jew ! ..
x yah kasi muka sangat ..kata ja x reti buad ..

sophia hany berkata...

dia dh byk ke blum