✿ Pilih Doodle Yang Anda Mahu ✿

Sabtu, 10 Mac 2012

Freebies : Background Polka Dot

hari ni aku sediakan background Polka Dot bagi penggemar polkadot tengok-tengok lar mana yang berkenan. saiz lain-lain tu. yang nampak kecik sangat tu memang kecik lah dot-dot dia tu. maaf agak berterabur sikit. aku malas nak sesun. cara nak letak dalam blog?

Klik Sini dan scroll kat bawah


                  

    
    

Cara letak dalam blog .
Dashboard > Design > Add A Gadget > Html/JavaScript


Copy kod dan paste kod ini :

<style>
body {
background-image: url('URL BACKGROUND');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>



**Macam mana nak copy URL background ni ?

Bagi pengguna Mozilla Firefox
Right-click pada background yang korang suka . Click pada "Copy Image Location"

Bagi pengguna Google Chrome
Right-click pada background yang korang suka . Click pada "Copy Image URL"


kalau dah ada background before ni , DELETE dulu background sebelum tu . Ok ?



3 ulasan:

IntaNBerliaN berkata...

wah... cantik2 nya ;-)

Muhammad Yunus berkata...

Saya padankan awak !

http://mohdyunus89.blogspot.com/2012/03/assalamualaikum.html

SunnyFunny berkata...

comel lahh . naa satu :)